2007. szeptember 26., szerda

Günther kurzus képek

A hétvégi kurzus nagyon jól sikerült. Günther sensei nyitott, vidám és segítőkész oktató. Gyakorlatilag minden párhoz odament minden egyes gyakorlatnál és mindenkivel dolgozott egy kicsit. Az edzések üzenete - legalábbis számomra - a laza, folyamatos mozgás és gondolkodás fontosságára hívta fel a figyelmet. Ahelyett, hogy egy adott megoldást, mozdulatot, technikát erőltetnénk, mindig az újabb és jobb lehetőségeket kell keresni, hogy megőrizzük saját könnyedségünket és a partner kibillentését. Egyensúlyvesztés nélkül nincs lehetőség hatékony technikára, így ezzel nagyon sokat kell foglalkozni. A folyamatos mozgás és a megfelelő reakciók pedig leginkább a laza, könnyed ukemivel fejleszthetők. Ha munka játékos, vidám és jó hangulatú, akkor az már jó lelki alap a jó technikák kidolgozásához. Természetesen gyakran vannak helyzetek, amikor pontosnak és kimértnek kell lenni, de ennek nem kell feltétlenül merevséggel és túlzott szigorúsággal párosulnia.

Az edzéseken kívül Günther ugyanolyan vidám és könnyed volt, mint a tatamin. Pénteken bowlingozni voltunk, szombaton a két edzés között bejártuk a Széchenyi fürdő szaunáit és medencéit, este pedig biliárdoztunk egy kicsit.

IMG_4912

Kíváncsi lennék a ti véleményetekre, élményeitekre is. Szívesen venném, ha ehhez a cikkhez megjegyzést fűznél, amiben leírod, hogy te hogy érezted magad, mit tanultál ezen a hétvégén.

Képek a Flickr-en