2017. január 2., hétfő

Holnap kezdünk + I. Kokoro Kangeiko

Boldog Újévet!Az első és legfontosabb információ: holnap, azaz január 3-án 18:00-kor elkezdjük az évet a Szemere utcában.

Kemény és mozgalmas év áll mögöttünk, rengeteg extra lehetőséggel a gyakorlásra, tanulásra. A 2015-ben indult szombati edzések egész évben folytatódtak. Februárban Donovan sensei belgiumi táborát látogattuk, márciusban Yamada sensei tavaszi európai turnéjához csatlakoztunk Olaszország és Belgium érintésével, aztán áprilisban Miyamoto sensei táborába mentünk Lengyelországba.
Májusban Gáborral közösen tartottunk egy hétvégi kurzust Nyíregyházán, majd a hónap végén János látta vendégül Márton Imre sensei-t Budapesten. Júniusban Donovan sensei-el edzettünk Lengyelországban, majd a Balatonnál is egy nagyon jól sikerült nyári tábor keretein belül. A nyarat idén kényszerszünettel töltöttük, mert az edzéseknek helyt adó teremet felújították, de októberben már két táborban is részt tudtunk venni: a szokásos aradi Donovan táborban és Yamada sensei őszi bécsi táborában. Novemberben még egyet edzettünk Donovannal Belgiumban, decemberben pedig Günther Steger sensei-jel edzettünk Pécsett.


Valóban, nem kevés esemény volt ez a hétköznapi és szombati edzések mellett, igazán büszke vagyok arra, aki mindenhova elkísért, de nagyra értékelem azt is, ha valaki csak egyik-másik eseményhez csatlakozva kóstolt bele az Aikido Shugyosha életmódba.

A 2017-es év hasonlóan gazdag programot ajánl, csak győzzünk válogatni. Yamada sensei újra a régi formájában van, így újra a korábban megszokott rendszer szerint látogat Európába tavasszal, nyáron és ősszel is.
Donovan sensei szintén a szokásos tervei szerint jön Belgiumba februárban és várhatóan novemberben is, illetve az őszi aradi program is fix már.
A USAF technikai bizottságának másik prominens tagja, Claude Berthiaume sensei februárban Luxemburgban, Belgiumban és Hollandiában, majd júliusban Kolozsváron tart hétvégi Aikido és Iaido tábort.

De hogy legyen saját meglepetés is: idén megtartjuk az első saját 10 napos kihívásunkat!I. Kokoro Vándor Kangeiko


A kangeiko téli (hideg) edzést jelent japánul. Mi a modernebb változatát fogjuk csinálni, aminek a lényege a következő.
A téli időszakban 10 egymást követő nap mindegyikén részt veszünk egy-egy Aikido edzésen. Mivel fix saját termünk nincs, ezért ennek is a mobil verzióját valósítjuk meg, azaz több helyszínen, testvérklubok edzéseibe is becsatlakozva fogjuk teljesíteni ezt a 10 napos kihívást.

A helyszínek és időpontok:
01.17 18:00 - Kokoro Aikido Budapest - V. ker., Szemere utca 3.
01.18 19:30 - BME Tamura Dojo - BME sportközpont, XI. ker., Bertalan Lajos u. 4-6.
01.19 18:00 - Kokoro Aikido Budapest - V. ker., Szemere utca 3.
01.20 18:00 - Kannagara Aiki Dojo - IX. ker., Kinizsi utca 1.
01.21 09:30 - Kannagara Aiki Dojo - IX. ker., Kinizsi utca 1.
01.22 08:00 - Kannagara Aiki Dojo - IX. ker., Kinizsi utca 1. (Bizony, az reggel 8:00!)
01.23 19:30 - BME Tamura Dojo - BME sportközpont, XI. ker., Bertalan Lajos u. 4-6.
01.24 18:00 - Kokoro Aikido Budapest - V. ker., Szemere utca 3.
01.25 19:30 - BME Tamura Dojo - BME sportközpont, XI. ker., Bertalan Lajos u. 4-6.
01.26 18:00 - Kokoro Aikido Budapest - V. ker., Szemere utca 3.

Aki végigcsinálja mind a 10 napot, az gazdagabb lesz egy oklevéllel és az élménnyel, hogy belekóstolt a mindennapi gyakorlás örömeibe és kihívásaiba.
Mivel egyes helyszíneken külön terembérletet kell fizetnünk, a kihívásra jelentkezőktől 4000 forint extra hozzájárulást fogok elkérni a jelentkezéskor, azaz a Kangeiko első napján.

Aikidoban és hasonló örömökben gazdag évet kívánok mindenkinek!