Yoshimitsu Yamada

Yoshimitsu Yamada Shihan, 8. dan

A USAF főinstruktora és technikai vezetője, a Sansuikai International alapítója és vezetője, a New York Aikikai főinstruktora

Yamada Sensei 1938. február 17-én született Tokióban. Az Aikidóval édesapja unokatesvére, Tadashi Abe révén ismerkedett meg és később az ő közbenjárására 1955-ben csatlakozott a tokiói Honbu Dojóhoz, mint bentlakó tanítvány, azaz uchideshi. Az akkor 18 éves fiatalember azelőtt nem foglalkozott harcművészetekkel, tapasztalatát tisztán az Aikido gyakorlásával szerezte az alapító Morihei Ueshiba O-Sensei-en kívül olyan tanárok által, mint Kisshomaru Ueshiba, Koichi Tohei és Kisaburo Osawa.

1964-ben egy meghívásra utazott New Yorkba, hogy a Világkiállításon tartson Aikido bemutatót, majd ott is maradt, hogy megalapítsa a New York Aikikait és megismertesse az Aikidót az Egyesült Államok keleti partvidékével. 1972-re már a világ egyik Aikido nagyköveteként tartották számon, ma már több ezer hálás tanítványa követi őt és élvezi erőteljes, inspiráló és felemelő oktatási stílusát világszerte.

Fotó: Keith TaylorForrás: http://keithtaylorphotography.blogspot.com